Perry Steenbäck & Dakadansorkestern

04 sep 2020 / 20:00

BYENS CAFÉ, D. 04. september KL. 20.00

perry-stenbaeck-dekadansorkestern

Perry Power

Som mange skønånder har påpeget i årenes løb, findes der to slags musik: God og dårlig. Meget vel. Den gode af slagsen kan dog gradbøjes, og som en herværende musikanmelder flere gange har ført til torvs, så får begrebet ”god musik” en ekstra dimension, når man efter endt lytte oplevelse må konstatere – ja såmænd – at det dér. . . ja, det blev man da et bedre menneske af.

Har man oplevet den herboende svenske sanger, guitarist m.m.m. Perry Stenbäck og hans fornemme Dekadansorkester, skal man have et hjerte af støbejern for ikke at medgive førbemeldte musikanmelder, at hér er et musikalsk foretagende af en kvalitet, så man forlader koncerten (eller modvilligt slukker for anlægget) med rank ryg, en sang og et smil på læben og en overbevisning om, at det dér liv nu alligevel ikke er så tosset endda.

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern har i de senere år efterladt det ene koncertpublikum efter det andet behørigt benovede over deres evner, originale numre og fornemme forståelse for og fortolkninger af den svenske visetradition (Evert Taube, Cornelis Vreeswijk m.fl.) stænket med jazz og blues. ”Stille og roligt. Idiotisk musikalsk, dovent swingende, dejligt dynamisk og – først og fremmest – vanvittigt velspillet og –sunget,” som en overvældet rockanmelder (!) skrev efter Perry og holdets koncert på Beta i København i efteråret 2017.

Det er ærligt talt på tide, at langt flere mennesker får lov at opleve, hvad rockanmelderen oplevede den aften.

Og nu er der så endelig serveret for alle såvel som enhver. Perry og Dekadansorkesterns første album, ”Just nu”, kom på gaden 1. september. -18. Og lad da bare forfatteren af disse linjer gå planken ud og postulere, at både Perrys egne sange og de formidable fortolkninger af de nordiske visemestre på dette album bør høres af alle, som sætter pris på fornemt (hånd)spillet, følt, dynamisk og insisterende musik – uanset hvilken genre man ellers abonnerer på. Lyt eksempelvis til den sugende smukke ”Hästar i regn”. Er du upåvirket bagefter, så søg læge! Ellers bare nyd det!

Nyd Perry Stenbäck og Dekadansorkestern! Nyd dem ”Just nu”!

Dekadansorkestern:

Perry Stenbäck: Vokal, el- & acc-guitars m.m

Naja Storebjerg: kor, Keys, glockenspiel m.m

Christine Dueholm: Trommer, kor

Henrik Kunz: Kontrabas, kor

 

 

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 125,-

Musikforeningens medlemmer: 100,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk