Velkommen

Velkommen til Byens Hus.

Byens Hus i Jelling er et projekt, der har været undervejs i nu snart 8 år og er resultatet af et fantastisk samarbejde mellem foreninger, private og kommune.

Ideen til Byens Hus opstod i forbindelse med Jelling Kommunes planer for fornyelse af Jelling Midtby omkring 2001/2002, hvor der var fare for, at det kreative centrum, der var omkring Møllecaféen og Møllens kunstnere, ville forsvinde. Så projektets mål er at fastholde og fremme et aktivt kunst- og kulturliv i Jelling Midtby, gerne sammen med et voksende handels- og forretningsliv.

En række foreninger og andre af Jellings aktive miljøer inden for specielt musik, billedkunst og teater, har sammen dannet baggrund for etablering af husets indhold. Et indhold der dog fik tilføjet en væsentlig dimension, da fremsynede politikere besluttede at flytte byens bibliotek og borgerservice ind i huset.

Den daglige drift af den ikke kommunale del af huset, skal primært foreståes af forskellige foreninger og dermed ved hjælp af frivillige.Byens Hus og det folkelige engagement i huset er den institutionelle ramme, der skal sikre et bredt favnende kulturelt tilbud i Jelling – til gavn for kommunens borgere, besøgende og turister.