Vietnam fra nord til syd

02 feb 2015 / 19:30

For få årtier siden var Vietnam skueplads for en grusom krig, som lagde landet i ruiner. I dag er Vietnam berømt for eventyr og oplevelser. Tag med globetrotter Nikolaj Witte på en rejse, der fører dig igennem Hanois smalle gader og Ho Chi Min Byen (Saigon), der til trods for sin status som moderne metropol stadig bærer vidnesbyrd om den franske kolonitid og den amerikanske krig.

Billetter á 60 kr. købes på www.vejlebib.dk

Nikolaj Witte er formand for Globetrotterne i Danmark, medlem af De Berejstes Klub og har rejst verden tynd for at filme, skrive og opleve. Når han besøger Jelling Bibliotek, tager han dig med på en rejse ind i et land, der på trods af sin størrelse er rig på oplevelser og kontraster, og som hvert år tiltrækker en støt sigende strøm af rejsende. Her er alt lige fra naturskønne strande og bjerge til kulturens skønhed i byerne og historiens vingesus i bl.a. Cham-folkets gamle ruiner og sporene fra Vietnamkrigen.

Nikolaj Wittes foredrag om Vietnam er del af en temauge om Østasien i Byens Hus i Jelling fra den 27. januar til 2. februar. Ud over foredraget på Jelling bibliotek kan du bl.a. se en film af den japanske filminstruktør Akira Kurosawa og høre oplæg af Japan-kenderen lektor Jørn Borup fra Aarhus Universitet.