Tom Donovan

24 apr 2020 / 20:00

Jelling var engang en by med flere beværtninger, hvor folk samledes for at nyde en kold øl og hinandens selskab. På Valhalla i lsut 80’erne kunne man endda også skylle øllet ned med live-musik. En af de kunstnere der er rigtig god til at skabe fest og værtshusstemning er den Irske Troubadur, Tom Donovan. Oplev ham og stemningen i Byens Café fredag d. 24. april kl. 20.00.

Tom 2

Tom Donovan

– en ægte irsk troubadour. Han er en mesterlig entertainer, der som få forener egne sange og traditionelle irske ballader med sine underholdende historier i et show fyldt med ægte irsk stemning og masser af humor. Tom Donovan bliver altid mødt med stor entusiasme og begejstring. Hans kraftige stemme og dynamiske guitarspil han hamle op med hvad som helst!Tom har i de sidste 22 år har boet i Danmark, og i 38 år har han været professionel musiker. Han startede ud i hjembyen, Dublin, og har siden optrådt over hele Europa med sit kæmpe repertoire af nye og traditionelle irske folkesange, der er udgivet på en lang række plader.

Tom Donovan er en særdeles populær entertainer, som med et utal af optrædener har fået et stort publikum i Danmark og Norge. Tom er ganske enkelt en af de travleste sangere på den danske koncertscene. Han er en velkommen gæst både i store koncerthuse, på festivaller, til byfester og på små spillesteder I mange år har han spillet i omegnen af 150 koncerter om året, og det bliver bare ved. Publikum kan ikke få nok af Tom Donovan.

I Irland har Tom Donovan haft stor succes med udgivelsen 101 Songs and Ballads from Ireland, der efterhånden har solgt til dobbelt-platin. I 2003 udsendte han den veloplagte liveplade Alive O, og i 2005 kom Enchanted Tales – en vellykket samling af egne numre. Albummet The Solstice Fire er fra 2008. og det aktuelle album Sonnets & Madrigrals fra 2010. Det meget roste album “ Skagen Rose kom august 2011. Nyeste udgivelse er fra jan 2017 albummet “portrait” med egne numre

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 125,-

Musikforeningens medlemmer: 100,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk