Tim Kliphuis og Paulus Schaefer Quintet

14 feb 2014 / 20:30

Fredag d. 14. Februar 2014 kl. 20.30

MusikforeningeTimKliphuis-PaulusSchafer n og Jelling Musikfestival kan for første gang præsentere to garvede musikere fra Holland – nemlig Tim Kliphuis og Paulus Schaefer, som lægger vejen forbi Byens Café i Jelling med deres opsætning og koncert. ”Rock Django”.

Hvad nu hvis Django Reinhardt havde levet på i tresserne og halvfjerdserne – ville han være med i Rock og Beat? Eller vil han, ligesom han gjorde i trediverne og fyrrerne, taget tidens populære sange og gjort dem til sin egen Gypsy Swing? Bare forestil dig Django sidder med Allman Brothers, Deep Purple, Average White Band, Fleetwood Mac, Stones og Kinks. Forestil at Django spiller soloer med Rod Argent, Hank Marvin, Eric Clapton, Carlos Santana og Joe Satriani… Det skete aldrig – Django døde i 1953, men hans musik lever videre. Violinist Tim Kliphuis og sinti guitarist Paulus Schäfer har taget den udfordring at sætte Rock sammen med Gypsy Swing.

Violinist Tim Kliphuis “arving til Stéphane Grappelli krone” har arbejdet meget med Gypsylegender, som Fapy Lafertin, Angelo Debarre og Stochelo Rosenberg, samtidig med en succesfuld solokarriere blandt jazz, klassisk og folkemusik.

Gypsy guitarist Paulus Schäfer tilhører den nye generation i Gypsy Jazz.  Hans tone, sammensmeltningen af det traditionelle og det moderne, er let genkendelig. Han er efterspurgt over alt i verden, og hans seneste album “Twelfth Year” har høstet fantastiske anmeldelser over hele kloden. Med “Rock Django”, er Tim og Paulus kommet med en innovativ og frisk tilgang, der kombinerer sigøjner jazz og klassisk guitar rock. Det er derfor i særdeleshed en spændende og meget musikalsk aften der lægges op til i caféens intime stemning.

Billetter købes i Byens Cafe og online på www.billetto.dk/kliphuis  fra d. 17. januar 2014

Entré: 150,- Musikforeningens medl.: 125,-

Arrangør: Musikforeningen & Jelling Musikfestival

Læs mere på www.byenshus.com eller www.jellingmusikforening.dk