Spil Dansk Dagen

28 okt 2010 / 9:00

Jelling Musikforening inviterer til  Spil Dansk Dagen 2010

Torsdag d. 28. oktober 2010 bliver en musikalsk festdag I Byens Hus. Musikforeningen har nemlig sat sig for at fejre dagen med et program, der varer fra morgen til aften og dækker alle aldre I Jelling. Det sker i forbindelse med den årlige Spil Dansk Dag, som er tænkt som en hyldest til dansk komponeret musik. Det er i øvrigt 10 år siden traditionen startede.

 

Skolerne synger danske sange
Fra kl. 9 og frem til 12.30 vil Byens Hus være fyldt af børn I alderen 6 – 16 år. Det er Bredagerskolen og Skovagerskolens tilsammen ca. 1000 børn, der af 4 omgange vil fylde cafeen op og synge danske sange, så taget vil løfte sig. Repertoiret vil være både børnesange og sange fra flere kendte danske kunstneres repertoire som f.eks. Kim Larsen, TV2 og Outlandish. Hele formiddagen vil et lærerorkester fra de 2 skoler bakke de sangglade børn op.
Seniorklubben, Højagercenterets Venner m.fl.

Kl. 14.00 er det Jelling Seniorklub, Højagercenterets Venner og i øvrigt interesserede og sangglade mennesker på +60, der er inviteret til en hyggelig eftermiddag i Byens Hus med sang og musik for at fejre dansk musik.
Eftermiddagen kommer til at bestå af en række fællessange og nogle nye sange fremført og komponeret af Kirsten Schroll og Ove E. Rasmussen. Kirsten Schroll vil blive akkompagneret af af Ove E. Rasmussen, Mark Wolters og Henrik Kunz. Undervejs vil Søren Mols binde eftermiddagen sammen med fortællinger over temaet “Jelling før og nu”. Søren Mols kom til Jelling i 1962 og kan helt sikkert fortælle mange underfundige og sjove historier.Hans Henrik Stephansen /m band

Kl. 20.00 slutter Jelling Musikforening “Spil Dansk Dagen” af med en koncert med troubaduren Hans Henrik Stephansen med band. Repertoiret vil primært være eget materiale, dvs sange fra hverdagens store og små genvordigheder og forunderligheder. Sange – ikke om én selv, men måske om naboen eller dennes familie, sange fra det lokale, men også det globale. F.eks.den særlige historie om “Fjette Jette” der boede lidt uden for byen, “Gert Back”, der ikke kunne få “fingeren ud” eller Mindernes Alle`, der handler om livet i Jelling fra 70 `erne og frem og mange flere. Bandet til lejligheden består af Trine Thomsen, Henrik Franck, Søren Ærø og Sami Benkhettab. De to sidstnævnte er nye i denne sammenhæng.
 

Der er gratis adgang hele dagen.

Jelling Musikforening:
Ove E. Rasmussen, Lars P. Christensen, Mark Wolters, Hans Henrik Stephansen og Kirsten Schroll

  Der er gratis adgang hele dagen.

 

Jelling Musikforening:
Ove E. Rasmussen, Lars P. Christensen, Mark Wolters, Hans Henrik Stephansen og Kirsten Schroll