Songwriters Night

10 maj 2012 / 20:00

Torsdag d. 10 maj 2012 kl. 20.00

Engelsholm højskole og Jelling Musikforening gentager succesen og inviterer igen til en uforlignelig aften i selskab med kendte som nykommere indenfor den danske musikscene….

Ester Brohus er en af danmarks mest etablerede sangskrivere og countryartister.

Allerede som barn optrådte hun med sin familie med kristen musik, særligt gospel. Midt i 1980’erne begyndte hun at arbejde med sine egne sange med inspiration fra amerikansk countryrock. Hendes debutalbum The Perfect Way fra 1992 blev begyndelsen på en udvikling, der har gjort hende til en central kunstner i dansk country og folkrock. Titelsangen, der var skrevet af Søren Jacobsen og Ivan Pedersen, blev et stort hit. Søren Jacobsen har været guitarist på alle Brohus’ albums.

Ved Dansk Grammy 1992 modtog hun tre priser for Poor Pretty Little Me, bl.a. prisen som bedste danske folk-sangskriver.

Tobias Stenkjær

Tobias Stenkjær er født til at synge. Allerede som 6-årig spillede han i Københavns gader, og den lille dreng med den store stemme tiltrak sig masser af opmærksomhed.

Som 13-årig blev han spottet af EMI, skrev pladekontrakt og udgav i 2001, kun 17 år gammel, sin første plade med egne sange under kunstnernavnet Toby.  

Pladen fik flotte anmeldelser og førte til jobs på nogle af de største festivaler i Skandinavien. Siden da er drengen blevet voksen, og det samme er hans musik.

Han modtog en Grammy for bedste country album i 2009.

Sangene på det efterfølgende album blevet skrevet i samarbejde med nogle af verdens bedste sangskrivere. Bl.a. Jeff Cohen, Hanne Sørvaag, Chris Barron, Nate Campany, Boots Ottestad, Teitur, James Slater og Arne Hovda.

Senest har han markeret sig i forbindelse med X-factor, hvor han skrev vindernummeret sammen med Ida. (der jo som bekendt vandt)

Han er derudover en blændende guitarist og sanger, som I roligt kan glæde jer til.

Fra Engelsholms Sangskriverlinje kommer bl.a.

Ingrid Kornelia – en norsk singer/songwriter

Hendes music er et mix af folk, pop og country.
Hun er inspireret af kunstnere som Brand Carlile, Ingrid Michaelson og Ani DiFranco.

Kasper Koefoed Rasmussen spiller en følsom singer/songwriter-stil med melankolske melodier og tekster om eskapisme, kærlighed og liv. Han har en blød, men karakterisktik stemme, der matcher lyden af westernguitaren.

Lasse Gramkow er en dansk-sproget sangskriver, hvis helt store inspirationskilder er kunstnere som Jens Unmack, Loveshop og Moi Caprice.

Priser: 125 kr. / musikforeningens medlemmer: 100 kr.   Billetter kan købes i Byens Café allerede nu!