Sonja Hald

16 okt 2015 / 20:00

sonja_hald_pressebillede

Folk-rockende karrierekanon vinder giver koncert i Byens Café, Jelling

Sonja Hald – den nye frække dreng på den danske musikscene. Vinder af P3’s Karrierekanonen i 2014 og nu også spillende i Byens Café, Jelling når de fredag d. 16. oktober kl. 20.00 giver koncert.

Bag det nok så feminine navn gemmer sig fem fuldvoksne mænd fra Aarhus, som iklædt navnet Sonja Hald udgav deres debutalbum ’Vækstplanen’ i marts. Albummet var kulminationen på et stort 2014 for bandet, der vandt Karrierekanonen i august og siden varmede alle hjerter op på efterårsturné med Magtens Korridorer.

I 2015 spillede bandet for første gang på Jelling Musikfestival med stor succes. Nu er det så blevet tid til en koncert i Byens Café og festivalen samt Musikforeningen ser meget frem til denne enestående koncert med de folk-rockende mænd fra Sonja Hald.

– Er det folk? Nej, egentlig ikke. Er det rock? Nej, heller ikke rigtigt. Er det Sonja? Ja, det er det da. Sådan siger Sonja Hald om den genre, de selv bevæger sig inden for – og ja, der blev sagt ‘de’. Sonja Hald er nemlig ikke – om end man ud fra navnet meget vel kunne konkludere sådan – en sangerinde; det er et band bestående af fem granvoksne mænd.

Sonja Hald efterlader med underfundige og skarpe danske tekster et øjebliksbillede af vores samtid med sange, der tænder alle advarselslamper, når de f.eks. synger ’Du kan dø af det der’ eller giver deres bud på at genstarte Danmark med sangen ’Vækstplanen’.

Der venter publikum en helt speciel oplevelse når Sonja Hald spiller i Jelling igen – den tidsløse musik kommer helt ud i krogene af et eget univers med kæmpestore guitarer, bundalvorlige trommer og bas, en sælsom blanding af elektronisk habengut samt – naturligvis – nøje afmålt banjospil. Det bliver en oplevelse uden lige…

Caféen serverer denne aften Kyllingeburger med bacon, salater hjemmelavede pommes frites til 135 kr. Mad skal bestilles senest den 10. oktober på tlf. 7680 1990 eller byenscafe@byenscafe.dk

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 125 kr.

Musikforeningens medlemmer: 100 kr.

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk/SonjaHald