Sonja Hald

13 nov 2020 / 20:00

Sonja Hald er utroligt gode venner af Jelling Musikforening og har spillet i Byens Café og på festivalen flere gange. Hver gang er det en lige stor fornøjelse. Og når nu drengene i Sonja Hald udgiver ny Ep i løbet af februar måned, så skal de selvfølgelig også til Jelling og præsenterer det nye materiale d. 13. november kl. 20.00.

Billede

Sonja Hald

– Pladeaktuelle Sonja Hald gæster Jelling Musikforening knapt en måned efter release af ny LP

`SUPERTRANSFORMER´ er Sonja Halds tredje fuldlængde studiealbum, der samtidigt er et alvorstungt indspark til vores samtid under transformation. “Så kom vi én idiot nærmere elendigheden” erklærer forsanger og sangskriver i Sonja Hald – Jonas Dahl, mens han bidsk på det nye album påpeger at “Der var engang hvor cigaretter, kviksølv, asbest og glyphosat, ikke var mere farlige end en grøn tomat”. Jonas Dahl slår primært sine lyriske folder på skyggesiden af samfundet, når han betragter sin samtid med både harme og håb. Langt de fleste af albummets tolv skæringer er skrevet i de sene aftentimer, hvilket har givet anledning til at spidde lidt hårdere med pennen. “Sangene bliver en anelse tungere, når månen står op” beretter Jonas Dahl. Denne mørke tilgang kommer bl.a til udtryk i sangen “Kald det lige hvad du vil”, hvor Lars Lilholt kigger forbi med en alvorstung opsang til Jonas Dahl. Således viderefører Sonja Hald stilen fra de tidligere udgivelser `VÆKSTPLANEN´ [2015], `DE FIRE FORBEHOLD´ [2016] og `KLÆK!´ [2017], hvor teksterne hele vejen igennem har været i fokus. Men også musikken er det velkendte håndspillet rock, som er opskriften på bandets vellyd. Sonja Hald har med `SUPERTRANSFORMER´ demonstrativt slået fast, at de er ligeså stærke i studiet som foran et live publikum.

SONJA HALD består af fem mænd, der er centreret omkring tekstforfatter og sangskriver Jonas Dahl. Leg med bogstaverne i hans navn, og man vil finde hemmeligheden bag det feminine bandnavn.

Bandet debuterede i 2015 med det anmelderroste album `VÆKSTPLANEN ́ efter at have vundet P3 ́s `KARRIEREKANONEN ́ året forinden. Det åbnede op for en lang række af koncerter rundt på landets festivaler og spillesteder de følgende år.

SONJA HALD har også varmet op for så prominente navne som Folkeklubben, Magtens Korridorer og Kim Larsen, og været gæsteindslag i TV2s sommerkoncerter. Men de har også selv arrangeret koncerter med besøg på scenen af bl.a. Dorthe Gerlach, Marie Frank, Steffen Brandt, Niels Skousen og Johan Olsen.

I 2017 kom så opfølgeren til debutpladen, `KLÆK ́, hvorfra især sangen `KASKADERNE ́ opnåede airplay. Efter en veloverstået tour til Grønland i 2018, blev der skruet ned for koncertaktiviterne for, at hellige sig arbejdet med `SUPERTRANSFORMER ́.

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 150,-

Musikforeningens medlemmer: 125,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk