Søren Krogh

21 sep 2019 / 20:00

BYENS CAFÉ, D. 21. september KL. 20.00

Søren Krogh

Den nordjyske troubadour, Søren Krogh udsendte nyt album i februar 2018 og spiller efterfølgende turné. GLOBUS kom babyen til at hedde.

Søren Krogh har med sit nye band og produceren, Dennis Ahlgren været i studiet og indspille en stak nye sange til det nye album. ”Hvorfor Globus?, kunne man spørge … fordi vi kommer hele vejen rundt. Jeg blev skilt for nogle år siden, og det kom der heldigvis nogle sange ud af. Sange om kærlighed og smerte. Men også sange om at være på røven, på rejse, på vej ud i det blå og på jagt efter nye eventyr”, fortæller Krogh.

Den første single, som også bærer titlen Globus, var før udgivelsen i rotation på DR og blev spillet flere gange dagligt på P5. Herefter fulgte hele 3 rotationer. Krogh har fået nyt orkester, som rører grundigt rundt i roots/americana/ bluesfolk-gryden under indspilningerne af de spritnye sange, som udgør det nye album. Orkestret består foruden Krogh af: Janus Bechmann (guitar, dobro og banjo), Dennis Ahlgren (Mandolin, banjo mm) og Jens Kr. Dam (cajon og percussion)

”Det er lige før, at vi sidder i rundkreds og spiller”, siger Krogh´en spøgefuldt og fortsætter. ”Nej, vi spiller bare sangene helt håndholdt og garanteret ikke på samme måde to gange. Mine musikere er fantastiske, og vi kunne godt bytte rundt på pladserne – vi spiller på det hele. Og det kommer til at dampe af nærvær, spontanitet og stor
musikalitet”.

Som koncertnavn er Krogh en stor musikalsk oplevelse, men han er altså også bare en af musikbranchens bedste historiefortællere. Ikke for ingenting at han ofte karakteriseres som Niels Hausgaards arvtager. ”Nu har jeg aldrig opfattet mig selv som sanger”, sagde Krogh, da han modtog Danish Music Award-folk-prisen i 2016 som årets sanger … og fortsatte: ”Men måske mere som historiefortæller…” Folkesanger er måske egentlig mere rammende. Krogh
modtog i øvrigt en Danish Music Awards i 2013 som årets sangskriver.

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 150,-

Musikforeningens medlemmer: 125,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk