Simon Lynge

23 apr 2022 / 20:00

Billede5

Simon Lynge og hans band The Martial Hearts er på turne og vi er så heldige, at de lægger vejen forbi os. Simon Lynges musik er både melodisk og let at gå til, både kraftfuld med seje bluesrytmer og skrøbelig med et suverænt fingerspil. Han er en singer-songwriter med et stort nærvær.

Et lysende univers
Lynge skriver selv sine tekster (på engelsk). I hans tekster mærker man en stor glæde ved verdens skønhed, at verden så at sige går rent ind. Men der er også plads til de eksistentielle og mørke nuancer. ”I wanna believe in a luminous universe/ I wanna be able to give my love unrehearsed/  I’m gonna listen to my intuition first/ As soon as I’m able to get self destructive thoughts/ Out of my head” som han synger i sangen Paper Thin fra det seneste album Deep Snow.

Grønland og Danmark
Simon Lynge er bosat i USA, men opvokset i både Grønland og Danmark. Det musikalske er en vuggegave, både hans far og bedstefar er/var musikere. Simon Lynge, som tilbragte den første del af sin barndom i Alluitsoq i Sydgrønland, er meget optaget af samspillet mellem mennesket og den skrøbelige natur. Således blev det seneste album Deep Snow da også til, ikke dyb sne, men langt ude på landet i det grønne bakkede Wales, hvor Lynge havde isoleret sig med sin mangeårige ven og musikalske sparringspartner Richard Lobb.

International anerkendelse
Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. Han har været på turné med Emmylou Harris og Morcheeba, og han har udgivet fire albums, som alle har fået en flot modtagelse.

 

Koncerten starter kl. 20.00.

Dørene åbner kl. 19.00

 

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 150,-

Musikforeningens medlemmer: 125,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk