Sangskriveraften m. Marie Key & Annika Aakjær

24 maj 2011 / 20:00


Tirsdag d. 24/5 kl. 20.00

Arrangør: Musikforeningen/Jelling Musikfestival/Vejle Sangskriverfestival/Engelsholm Højskole

Tirsdag d. 24. maj indbydes til sangskriveraften med hele to danske sangskrivere nemlig Marie Key og Annika Aakjær. Denne sangskriveraften er én ud af en række af sangskriverkoncerter i forbindelse med Vejle Sangskriverfestival, hvor formålet er at skabe rum for talentudvikling og styrke første led i musikfødekæden. Der arbejdes for at styrke og udvikle musiklivet og musikoplevelserne i kommunen og regionen.

Annika Aakjær

Annika Aakjær er som en af de første blevet optaget på den nye sangskriveruddannelse på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Hun har udgivet to albums, som har høstet stor ros hos anmelderne, der spåede sangskrivertalentet en stor fremtid. Tekstmæssigt er sangene præcist tegnede portrætter af personer og tendenser i tiden, og hun nævner selv Niels Hausgaard og Alan Olsen blandt sine inspirationskilder på MySpace. Bag den underspillede humor, som præger sangteksterne, fornemmer man en alvor bag smilet. De kække tonefald og mundrette rim er forankret i alvorlige stemninger. Annika Aakjærs intense og nuancerige stemme gør hende til noget helt unikt på den danske musikscene.


Marie Key

Lige som hos Annika Aakjær fornemmer man også en alvor bag smilet hos Marie Key, som faktisk er et af de første skud på stammen af sangerinder med dansksprogede sangtekster. Hun er bedst kendt som forsangerinde i Marie Key Band, men er ved at lægge sidste hånd på sit første soloalbum. Hverdagspoesien er omdrejningspunktet for Marie Key Bands sangtekster og dette præger også det først af sangerindens solonumre nemlig ”Stå op”.

Arrangementet arrangeres af Vejlesangskriverfestival/Musikforeningen/Jelling Musikfestival/Engelsholm Højskole og billetter kan købes i Byens Cafe, Jelling:

Musikforeningens medlemmer: 60 kr.

Ikke-medlemmer: 80 kr.