Caribisk fortolkning af danske julesalmer

18 dec 2015 / 16:00

indisk

Fredag d. 18. december kl. 16.00

Der er fri entré til arrangementet

Marsvyn David and the Westindian Connection

Det Vestindiske Band Fra St. Croix kommer fredag d. 18. december kl. 16.00 til Byens Café for bl.a. at fortolke danske julesalmer sat ind i det spændende rytmiske univers.

For første gang nogensinde kan Byens Café sammen med Jelling Musikfestival invitere indenfor til et Caribisk orkester, som i anledningen af julen vil fortolke de danske julesalmer og sætte stemningen på fredagen før juleaften.

De fire musikere kommer direkte fra den store nordiske julekoncert i Hamborg, hvor de med samme show har sat julestemningen i top i den tyske storby. Inden de rejser tilbage til St. Croix gæster de altså Byens Café og faktisk er der en uhyre interessant musikalsk forbindelse mellem St. Croix og Nakskov på Lolland, idet den sorte viceskoleinspektør Victor Cornelins (født på St. Croix i 1898), Byskolen i Nakskov, i en menneskealder var med til at præge og udvikle et meget rigt musikliv i landsdelen. Cornelins var også stifter af – Det hvide Kor – som den dag i dag tæller hele fem kor i hhv. Nakskov, Maribo, Vordingborg, Slagelse og Nykøbing F.

Det er en unik mulighed for publikum for virkelig at komme i julestemning på en helt ny måde med de gamle kendinge inden for danske julesalmer. Der er fri entré til koncerten, hvor caféen vil servere gløgg og æbleskiver til 67 kr. så det er bare at møde op og blive imponeret og virkelig komme i julestemning sammen med de dygtige caribiske musikanter.

The VI Rhythm Section består af sangerinden Emogen Creece, Loren Hughes (keyboard og sax.), Toby Dérima (trommer og vokal), samt Marsvyn David (bas), der også er leder af gruppen. Der er hermed lagt op til en eneståede koncerter med fire eminente kunstnere, hvis musikalske afsæt springer fra bl.a. reggae og jazzen.

Arrangører: Musikforeningen & Jelling Musikfestival

Entré: Fri entré

Læs mere på www.byenshus.com