Kunstudstilling i Byens Hus

01 maj 2018 / 9:57

Elever fra Engelsholm Højskoles billedkunstlinje udstiller i Byens Hus. Temaerne for malerierne er Parafrase, Grafik og Det Eksperimenterende Maleri.

Kunstnere inspireres af hinanden, og ofte i kunsthistorien har vi set værker, der tager udgangpunkt i andre værker, men er sat i nye rammer ved hjælp af fx. farveholdning, detaljer eller motiver. Det er rammen for parafrasen. De unge kunsttalenter har arbejdet med rum, linjer og perspektiv i deres egne værker.

Grafik er en selvstændig genre inden for billedkunsten. Det er linoleumstryk, monotypier, collografi og andre teknikker. Det særlige ved grafik er muligheden for at trykke det samme motiv flere gange. Eleverne har opnået mange forskellige resultater og afprøvet motiver med variation.

At male handler om at fortælle historier – og mange af nutidens kunstnere arbejder med stor fortælleglæde. Kunsteleverne fra Engelsholm har ladet sig inspirere af collage, street art, ekspressivt maleri og samtidskunst og sammensat det til nye, historiefortællende udtryk i eksperimenterende malerier.

Udstillingen løber frem til 1. maj og der er åbent hver dag fra 8.00 til 22.00. Fri entré.

1 2