Kira Skov og Nikolaj Hess

08 sep 2017 / 20:00

Kira Skov og Nikolaj Hess
Kira Skov, Nikolaj Hess


Sangerinden Kira Skov og den anerkendte pianist Nikolaj Hess gæster Byens Café til en aften i musikkens tegn fredag den 8. september 2017, kl. 20.00

Kira Skov og Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge og de har nu besluttet sig for at skære ind til benet, med et ønske om at se hvad der kan opstå når de for alvor dykker ned i deres nyfødte duo konstellation.

Sammen har de sammensat et sæt af egne kompositioner og udvalgte standards i originale fortolkninger, med udgangspunkt I Jazzens sangskat og med fortolkninger af bl.a. Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan, Billie Holiday og Gillian Welch for at nævne et uddrag.

Kira Skov har, siden hun debuterede med Kira and The Kindred Spirits, etableret sig som en mangefacetteret sangerinde. Hun bevæger sig med en naturlig lethed mellem jazz og rock og er altid umiskendeligt sin egen. Den stærke, sjælfulde og intense vokal har fået mange anmeldere op af stolene bl.a. i forbindelse med hendes succesfulde hyldest til Billie Holiday og de senere års udspil i samarbejde med Marie Fisker The Cabin Project og hendes solo udgivelser produceret af stjerne produceren John Parish. Senest medvirkede hun i en Teaterkoncert på Aarhus Teater og Aveny-T med forestillingen “American Spirit”, hvor hun fortolkede Johnny Cash og hun er i foråret aktuel med et nyt udspil med egne originale kompositioner til projektet “In the beginning”.

Nikolaj Hess er en af de mest anerkendte og travle pianister på den danske jazzscene og er desuden ofte at finde i musikmiljøet i New York. En prisbelønnet, vidtfavnende og virtuos musiker, hvis klaverspil har en farve som få, med utallige raffinementer og fokus på den mindste klanglige detalje. Hans seneste udgivelser tæller blandt andet “Trio” kåret til årets bedste jazzudgivelse 2013 af Politiken og 3XHess Music For Mum And Dad, vinder DMA 2015 årets bedste jazzudgivelse.

Det er første gang Kira Skov tager hul på en duo turné. Stemmen, fortællingerne og kompositionerne vil være i fokus, båret frem af Nikolaj Hess’s piano, spændende fra det helt enkle til det fornemt orkestrale. Publikum kan glæde sig til en intimkoncert af de sjældne, fyldt med sjæl og varme

Arrangør: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 150,-

Musikforeningens medlemmer: 125.-

Billetter kan købes på http://www.billetto.dk/kiraskovnikolajhess