Juncker

04 apr 2019 / 20:00

BYENS CAFÉ, D. 04. april KL. 20.00

juncker_prfoto_duo

På gennembrudssinglen ’Mogens og Karen’ sang den danske sangskriver Christian Juncker om et nabopar, der trods deres tilforladelige navne nærede giftige bær og en gal hund i haven. Og senere blev Juncker igen folkeeje med den populære sang til serien ’Havana’.

 

NYT ALBUM

Juncker udgav i april 2018 sit mest personlige og verdensanskuelige album til dato. Det nye album fik titlen GLOBUS NV og blev indspillet i Medley Studiet, Kbh., og produceret af Jakob Groth, som var med i Junckers bands Bloom og Junior samt fast del af Junckers hold på de to første soloalbums “Snork City” (2004) og “Det Sorthvide Hotel” (2006). Pladen byder på gæsteoptrædener fra Allan Jensen (Gangway), Andy White (Nordirland, Belfast – kendt for sangen ”Religious Persuasion”). Anders Ramhede, trommeslager i Magtens Korridorer, spiller på et par sange – det gør produceren Søren Mikkelsen og Jonas Breum også. Desuden medvirker Stefan Larsen, Kasper Søderlund og Benjamin Pedersen og Thomas Dinesen fra Junckers “faste” lineup. Alle sange er skrevet af Christian Juncker selv, med 3 undtagelser, hvor bl.a. Jonas Breum og Kasper Sørensen (ex Moi Caprice) har assisteret.

Albummet efterfølger det meget anmelderroste ’Bivirkninger’ fra 2016 – og igen spidder Juncker den danske folkesjæl med rammende, nogle vil mene sarkastiske, tekster. Juncker er genkendelig – aldrig kedelig. Der er eftertænksomhed og catchy tekster og kompositioner i Junckers sange.

Juncker siger om albummet:

’ Mit seneste album Bivirkninger (2016) var funderet i en form for national kritik, og på eksempelvis Snork City (2004) tog jeg et meget lokalt afsæt, som springbræt for mine sange. Denne gang er det alle mine eventyr jorden rundt samt spadsereture i Københavns nordvestlige hjørne, som markerer mine sanges ydre poler i et kontrastfyldt spænd mellem det globale og det lokale, hvor jeg så at sige forsøger at finde mig til rette.

Jeg tager et sidste opgør med fortiden, berører nutidige samfundssymptomer, skitserer fremtidsudsigter, bokser med troen og beskriver kærligheden. Med alle de knuder, som disse felter nødvendigvis indebærer, blot lysere end før og væsentligt mere imødekommende. Et billede på tilblivelsen af et helt menneske, som er ved at finde balance og ro i en verden, der snurrer hurtigere og hurtigere rundt i vekslen mellem tro og tvivl, fortid og fremtid, nærvær og fravær, hverdag og fest, smerte og glæde, drøm og virkelighed, det lokale og det globale og ikke mindst had og kærlighed. Deraf titlen, som indfanger spændet i min verden, stort som småt’.

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 150,-

Musikforeningens medlemmer: 125,-

Billetter kan købes fra d. 19. december i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk