Frokost Jazz

17 aug 2013 / 12:30

Jelling Swingeri

Husk at bestille håndmadder i Byens Cafe senest onsdag den 14. august pris 60 kr. Entre 60 kr.

Jelling Swingeri er et velkendt  jazzband i Jelling. Og når Swingeriet spiller til frokostjazz lørdag den 17. august  klokken 12.30, bliver det orkesterets sidste koncert med den nuværende besætning ,idet de to yngste medlemmer har bestået optagelsesprøven til musikkonservatoriet med meget flotte karakterer, benyt denne chance for et genhør med Swingeriet .

Jelling Swingeri spiller et afvekslende repertoire af Gypsy-, latin- og klassisk swingjazz med en lille afstikker til svensk folketone.

Orkestret består af seks musikere.

Ole Emig, violin. Orkesterleder i Jelling Spillemandslaug, har i mange år spillet folkemusik, men i de sidste år fået opdyrket jazzviolinen. Mogens Sønderup, altsaxofon. Har gennem tiden spillet i utallige jazzbands, aktuelt i dag med Jazz Mood. Lars Nørgård, klarinet. Tidligere Nørgårds Jazzkapel og Dansk Jazz.

De tre melodi-instrumentalister spiller alle i Jelling Bigband, og det er i den sammenhæng idéen til Jelling Swingeri er opstået.

Rytmegruppen består af  Jørgen Jessien: guitar. Tidligere Nørgårds Jazzkapel. Jens Bønnerup, bas, aktiv i mange lokale sammenhænge.  Kristian Vissing, trommer, for tiden med singer-songwriteren Esben Kronborg

Gypsyjazz  har udspring i den særlige jazzstil guitaristen Django Reinhardt og violinisten Stéphane Grappelli stod for i 30-erne og 40-ernes franske jazzscene.

Når orkestret har et særlig godt øje til den genre, har det at gøre med orkestrets noget utraditionelle sammensætning med violinen i front, og det lyse, lette klangbillede violinen, klarinetten og altsaxofonen danner, samt den underliggende swingrytme fra guitaren.

Et andet særkende ved orkestret er sammensætningen aldersmæssigt, hvor de ældre musikere, der har mange års erfaring med jazzen, spiller sammen med de to gymnasieelever fra Tørring Gymnasium, Jens og Kristian, der normalt spiller i helt andre sammenhænge, men her med stort talent har taget jazzudfordringen på sig.

Det giver god energi i bandet, der lægger vægt på varierede arrangementer med rytmeskift og en tæt flerstemmig sound.

Det er Jelling Bryggeri der står for årets første frokostjazz-arrangement i Byens Hus.  Det kan ikke undgå at blive godt, når Bryggeriet og Swingeriet, to driftige lokale virksomheder, samarbejder om en gang hyggelig, swingende frokostjazz.

Efter koncerten og den afsluttende hygge er caféen lukket resten af dagen pga. større privat selskab UAH

 

e