Av for fanden, hvad var det?

28 apr 2016 / 16:30

Biblioteket inviterer til spændende foredrag i forbindelse med Forskningens Døgn – henvendt til unge og voksne.

Tænker du nogle gange på hvorfor noget gør mere ondt end andet? Hvad smerte egentlig er? Og hvad smerte betyder? Så tag med forsker Maria Mortensen fra Syddansk Universitet på et vildt ridt kroppen rundt, hvor smerte, nydelse og retfærdighed er de eneste holdepunkter.

De fleste af os har oplevet at have ondt – og alt fra svær smerte til mindre ubehag er velkendte oplevelser for mange. Men er det egentlig den samme smerte vi oplever? Gør min tand ondt på samme måde som min nabos, når vi begge har tandpine? Eller er smerte en følelse vi oplever forskelligt fra person til person? Fra situation til situation?

Alt dette får kan du få svar på, når forsker Maria Mortensen besøger Jelling Bibliotek. Vi kommer blandt andet omkring smertens kulturhistorie og sociale betydning. Vi skal se på smerte som et dagligdags fænomen og smerte som et kollektivt problem. Sammen skal vi undersøge, hvorfor nogle mennesker vælger smerten til og eksempelvis løber ekstremløb eller dyrker body-suspension. Og vi skal se på, hvad det betyder, når smerte bliver en vedvarende tilstand, samt hvad der sker når mennesket ikke er i stand til at føle smerte.

Maria Mortensen har et ph.d.-stipendiat ved Institut for Kulturvidenskab, Syddansk Universitet. Hun forsker i smerte og kroppe indenfor et humanistisk perspektiv, har en bachelor i historie og museologi og er kandidat i kulturstudier.

Ingen tilmelding – bare mød op!