Fællessang For Frihed – AFLYST

28 okt 2020 / 19:30

På grund af det nye forsamlingsforbud kan arrangementet desværre ikke gennemføres i Byens Café. Alle der har reserveret billet vil blive kontaktet af Caféen.

I anledningen af Spil Dansk ugen 2020, udgivelsen af 19. udgave af Højskolesangbogen og 100året for genforeningen, inviterer Grænseforeningen, Byens Café og Vejle Bibliotekerne til fællessang og spisning i Byens Cafe under Corona venlige forhold. (Husk mundbind)

Pojken Kvartet

Spil Dansk er en uge på året, hvor den danske musikbranche sætter fokus på de danske kunstnere og den danske musik. I år falder det sammen med udgivelsen af den 19. udgave af Højskolesangbogen, Danmarks største fællessangsevent Alsang 2020 og 100året for genforeningen af Sønderjylland. Det har resulteret i et lokalt samarbejde hvor Grænseforeningen er vært for en aften med fællessange om frihed og hvor Byens Cafe ligger lokaler og muligheden for en lækker middag til rådighed.

Frihedssangene havde en særlig betydning for danskheden i perioden efter 1864 og frem mod genforeningen i 1920, hvor de dansksindede syd for Kongeåen, havde brug for noget at samles om og dyrke relationen til Danmark og hinanden som danskere.

For at lede os sikkert gennem aftenens sange, gæster Annette Bounaventzen og Pojken Flensborg Byens hus, for henholdsvis at spille og synge med på de udvalgte sange.

Anette Bounaventzen (sang) er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, og arbejder i dag som sanglærer på konservatoriet, MGK og på musikskoler. Derudover har hun en omfattende sangerkarriere som blandt andet omfatter Den Nye Salmetrio, som netop nu er aktuel med et album med Leonard Cohen fortolkninger. Pojken Flensborg (klaver) er uddannet pianist fra det rytmiske musikkonservatorium i Århus. Derudover har han en master-degree fra Guildhall School of Music and Drama i London. Pojken har 14 udgivelser – mest med egetkomponeret materiale – i eget navn samt medvirket på adskillige andre. Han har akkompagneret solister som Sanne Salomonsen, Stig Rossen, Sys Bjerre o.m.a samt været kapelmester på adskillige shows og teaterforestillinger. Med sit orkester Nordens Tone har han i de seneste fem år spillet over 200.

Billetter til arrangementet kan afhentes i Byens Café.

Middag skal tilkøbes og forudbestilles i Byens Café.

Arrangementet bliver afviklet efter de gældende Corona restriktioner, hvilket begrænser deltagerantallet. Så skynd dig ned og køb en billet i Byens Café.

 

Middag kl. 17.30.

Fællessang kl. 19.30.

Arrangører: Grænseforeningen, Byens Café og Vejle Bibliotek

Entré: Gratis