Dorado Schmitt

17 feb 2018 / 20:00

Oplev den Internationale Jazzlegende og cremen af Jazz Manouche: Dorado Schmitt

BYENS CAFÉ, D. 17. FEBRUAR KL. 20.00

Dorado Schmitt er et internationalt anerkendt navn og har spillet for udsolgte koncertsale i blandt andet New York. Han er verdensberømt for sit gyldne, virtuose spil og må betegnes som en af sigøjnerjazzens øjeblikkeligt største poeter.

Dorado Schmitt er en historie for sig, i det han stammer fra en sigøjnerfamilie i Frankrig, og er opflasket med Django Reinhardt og sigøjnerjazz. Det helt særlige ved Dorado Schmitt er, at han – som Django Reinhardt – har været udsat for en ulykke, der kunne have ødelagt hans karriere.

Dorado Schmitt er blandt de fineste arvtagere af Gypsy Jazzen efter Django Reinhardt, Stephane Grappelli og Le Quintette de Hot Club du France, herhjemme bedst kendt som cremen af Gypsy Jazz. Da den amerikanske jazz nåede Europa i 20’erne tog de belgiske og franske sigøjnere repertoiret til sig. Musikken var populær, men de spillede den på deres egen måde: Gypsy Jazz eller Jazz Manouche som den også kaldes.

I arven efter Django Reinhardt, står Dorado Schmitt som en af de ganske få virkelige mestre. En fuldstændig fanden-i-voldsk spillestil, ude over enhver teknisk begrænsning og med et drive uden lige. Med sig har Dorado sin søn Amati, bare 20 år, og med den far kan det vel ikke blive bedre. Jo det kan det så altså alligevel. Med en knusende ro og selvsikkerhed viderefører Amati den meget traditions-bundne musik på et virtuost plan. Både hurtigt og langsomt spiller Amati med autoritet og styrke. Dette er en ny verdensstjerne!

Dorado Schmitt med band, og GypsyJazz i verdensklasse, kan opleves i Byens Cafe i Jelling lørdag d. 17. februar kl. 20.00

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival

Entré: 175,-

Musikforeningens medlemmer: 150,-

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk

Ret til ændringer forbeholdes.