Fransk Gypsyjazz legende til Byens Café

04 feb 2015 / 20:00

Fransk Gypsyjazz legende til Byens Café i Jelling

Bare navnet Dorado Schmitt, kan få elskere af Gypsy Jazz op af stolene! Denne “Jazz Manouche” guitar legende blev verdenskendt takket være filmen “Latcho Drom” film, om Romaernes vej fra Indien til Atlanterhavet og Middelhavets kyster, hvor Dorado stod for det originale soundtrack.
Nu spiller han i Byens Café i Jelling onsdag d. 4. februar kl. 20.00

Dorado & Band PHOTO by Stephen Freiheit_5857 kopi

Danmark og hermed Byens Café i Jelling får under Vinterjazz 2015 besøg af en international jazzlegende Dorado Schmitt og hans søn Amati Schmitt. Med sit fem mands orkester kommer Dorado Schmitt lige fra tre ugers turne i USA, hvor han spillede en uge for fulde huse på BIRDLAND i New York. Birdland er “Stedet” den fineste jazzscene overhovedet. Blandt publikum var blandt andre superstjernen George Benson. Musikforeningen og Jelling Musikfestival glæder sig over at kunne invitere indenfor til denne unikke chance for at opleve legenden. Koncerten spilles i Byens Cafés intime stemning onsdag d. 4. februar kl 20.00

Dorado Schmitt er blandt de fineste arvtagere af musikken efter Django Reinhardt, Stephane Grappelli og Le Quintette de Hot Club du France, en musik der udspringer af gammel fransk bal-musette. Man tjente til dagen af vejen ved handel, håndværk og musik. I Valonien spillede man musettemusik, og i egnene omkring Pyrenæerne musik, som vi i dag kender fra Bl.a. Gypsy Kings.

Dorado er en usædvanlig begavet guitarist og violinist, der overrasker alle, ved koncerter og jamsessions med sin lethed, kreativitet og virtuositet. I denne forbindelse står Dorado som en af de mest efterspurgte sigøjner jazz kunstnere i branchen.

Med sig har Dorado sin søn Amati, bare 19 år og med den far kan det vel ikke blive bedre. Jo – det kan det så altså alligevel. Med en knusende ro og selvsikkerhed viderefører Amati den meget traditionsbunde musik på et virtuost plan. Dette er en ny verdensstjerne! Med den far kan det næsten ikke blive bedre, og det blev det alligevel. Amati er intet mindre end virtuos, en stjerne i verdensklasse. I såvel Djangos gamle melodier, som Amatis og Dorados nye, spiller Amati med autoritet, ro og fuldt musikalsk overblik. Selv i vanvittigt hurtige numre, hviler roen over Amatis spil.

Der venter publikum en musikalsk oplevelse uden sidestykke og helt ud over det sædvanlige i Byens Cafe´.

Arrangører: Musikforeningen & Jelling Musikfestival

Entré: 150 kr.

Musikforeningens medlemmer: 125 kr.

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk/dorado