Aske Jacoby

27 nov 2015 / 20:00

Marta Radwan portrait

Erfaren og markant guitarist, sanger og sangskriver giver koncert i Byens Café

Musikeren Aske Jacoby har i mere end 3 årtier været en væsentlig del af den danske musikscene bl.a. som studiemusiker. 27. november 2015 spiller han i Byens Café omgivet at intimitet.

Aske Jacoby har spillet med Gud og hver mand. Er kendt i sammenhæng med News, C.V. Jørgensen, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, Kasper Winding, Danseorkesteret og Afenginn.

Ud over at medvirke på talrige studiealbums har Jacoby udgivet fire solo album, heriblandt den legendariske solo debut “Not Only For The Royalties”. Med den femte og seneste, det anmelderroste album “Chant”, tager Aske Jacoby skridtet fuldt ud som solist og melder sig ind i feltet af højt profilerede sangskrivere. Det er dybe og rørende sange om det bittersøde i at være menneske på godt og ondt. Virtuost, råt og elegant udført af en kunstner med 100 procents integritet

Nu giver Jelling Musikforening publikum mulighed for at opleve den anerkendte og meget erfarne musiker ved en koncert i caféens intime omgivelser. Koncerten spilles den sidste fredag i november – nærmere bestemt d. 27. november kl. 20.00. Inden koncerten serverer Byens Café Irish stew med rodfrugt chips og hjemmebagt kartoffelbrød til 135 kr.

Aske Jacoby er midt i en spændende genfødsel. Just hjemkommet fra Los Angeles har han indspillet plade nummer to med geniale Jim Keltner og bassisten og guitaristen Tony Scherr. Jacoby har fundet sit helt eget udtryk som lækkert syngende eksponent for en tradition, der har byer som Memphis og Nashville som udgangspunkt, med en herlig og vuggende blues og en nyfunden stemme, der minder undertegnede om en John Hiatt. Det er altså en særdeles spændende forløb og et vaskeægte fund af identitet, som den danske sanger og guitarist har gang i. Og det var med blandt andet det i ryggen, at han gik ind i samarbejdet med Pasborg og gnawamesteren. Samt ikke mindst sin egen mesterlige tilgang, der både er eklektisk og stærkt original. Jacoby har alle dage haft en gnistrende musikalitet og har derfor været en elsket musikalsk samspiller i så mange sammenhænge på den danske rockscene. Og han er altså bedre end nogensinde.

Mad skal bestilles senest den 20. november i Byens Café, på tlf. 7680 1990 eller byenscafe@byenscafe.dk

Arrangører: Jelling Musikforening & Jelling Musikfestival
Entré: 150 kr.
Musikforeningens medlemmer: 125 kr.

Billetter kan købes i Byens Café, Jelling og online på www.billetto.dk/Aske

Læs mere på: www.byenshus.com eller www.jellingmusikforening.dk